Ιστορικές στιγμές : Αν δει κάποιος τα πράγματα από απόσταση είναι φανερό πως ο κόσμος είναι σε φάση αλλαγών, θετικών ή όχι δεν είναι το ζητούμενο τώρα.
Οι πολιτικές πολλών κρατών στην Δύση μετά και την κρίση πανδημίας ( προηγήθηκε η πιστωτική κρίση του 2007-09) έχουν μεταβληθεί και σε οικονομικό επίπεδο και σε γεωπολιτικό.
Η Γερμανία , φανατικός πολέμιος της κρατικής στήριξης/ παρέμβασης θα δώσει ένα τεράστιο για το ΑΕΠ της πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και της οικονομίας της , το οποίο θα έχει παράπλευρες επιπτώσεις στις οικονομίες όλου του ευρώ.
Η ΕΕ με αντίστοιχες κατευθύνσεις δαπανά τώρα τεράστια ποσά.
Ο υπέρμαχος του ηθικού μονεταρισμού Σόιμπλε τάχθηκε υπέρ του πακέτου στήριξης της συμφωνίας Γαλλίας Γερμανίας των 750 δις χαρακτηρίζοντας ..άσχετους τα κράτη μέλη που επιθυμούν δανεικά και όχι επιδοτήσεις .
Στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος που παρεμβαίνει από τις Δικαστικές αποφάσεις μέχρι την επιτοκιακή πολιτική της FED ,αλλάζει δόγματα ετών και.. εγκαταλείπει συμμάχους όπως οι Κουρδοι χάριν του θαυμασμού του για δικτάτορες τύπου Ερντογαν και Μπολονσαρο μπορεί να ξαναβγεί εξαιτίας της συσπείρωσης που προκαλούν οι διαδηλώσεις με λεηλασίες με δικαιολογία την δολοφονία του Φλόιντ, αν και οι περισσότεροι, ακόμα και Ρεπουμπλικάνοι , αναγνωρίζουν πως έχει προβληματική προσωπικότητα..
Όταν βέβαια δεν μπορεί η υπερδύναμη να διαχειριστεί τα του οίκου της , κάποιες φιλόδοξες χώρες θα αναλάβουν να καλύψουν το κενό, αφού όλο και περισσότερα κράτη έχουν σταματήσει να παίρνουν στα σοβαρά τις δηλώσεις και τις πολιτικές των ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα η ανερχόμενη υπερδύναμη Κίνα , μια και η “κρατούσα” αγνοεί το  γνωστό δόγμα Θουκυδίδη,   έχει προσεταιριστεί με σύστημα όλη την Αφρική, κάνει πολεμικές ασκήσεις με την Ρωσία για την κυριαρχία της Αρκτικής και θα εκδόσει δικό της .. bitcoin για πολλούς και διάφορους λόγους!
Όλα αυτά που θα ανατρέψουν πλήρως στο μέλλον τον κόσμο όπως τον ξέρουμε, συνδυάζονται με μια ανοδική κοινωνική τάση εθνικισμού – απομονωτισμού , εισβολή – γιατί περί εισβολής πρόκειται – στην Δύση χιλιάδων μουσουλμάνων (οι οποίοι γιατί δεν πάνε στις πλούσιες αραβικές ομόθρησκες χώρες άραγε)με πρόσχημα τον πόλεμο και κίνητρα από ύποπτα έως προβοκατόρικα , ΜΚΟ που διακινούν εκ. δολάρια , και με ένα χρέος παγκόσμιο στην .. στρατόσφαιρα.
Οι ταξικές διάφορες δε , θα θυμίζουν κολέγιο μπροστά στις διαφορές των γενεών τα επόμενα χρόνια , σε εισοδήματα, πλούτο , ευκαιρίες και θέσεις εργασίας με βασικό υπεύθυνο το δημογραφικό πρόβλημα και την υπερχρέωση κρατών και νοικοκυριών .
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει..