Ενω η οικονομία των ΗΠΑ είναι σε ύφεση και η ανακαμψη απομακρύνεται λόγω και του δευτερου κυματος της πανδημίας, κάτι που άλλωστε συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη, οι δείκτες στην Wall Street βρέθηκαν σε νέα ιστορικά υψηλά με οδηγό τον τεχνολογικό κλάδο και κυρίως τον Nasdaq100 , τα 100 blue chips της τεχνολογίας.

Το ιδιαίτερο αλλά και σημαντικό στοιχείο είναι πως απο τις 100 μετοχές των blue chips της τεχνολογίας η μερίδα του λέοντος σε εισροές κεφαλαίων  – και βεβαια σε αποδόσεις – ανήκει σε 6-7 μετοχές, που είναι και οι μεγαλύτερες σε κεφαλαιοποίηση σε όλο τον κόσμο : AAPL, AMZN, TSLA, GOOG, NFLX, FB , NVDA και μερικές ακόμα. Ουσιαστικά οι FAANG ( FB, AAPL, AMZN,NFLX,GOOG) δέχονται εισροές κεφαλαίων και απο ιδιώτες επενδυτές αλλάμ και απο θεσμικούς και τα τελευταια χρόνια και από ..Κεντρικές Τράπεζες , άμεσα ( με χαρακτηριστικότερο παραδειγμα την ΚΤ της Ελβετίας) αλλά και έμεσα μέσω ETF (Fed) .

Ομως την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου μια σειρά απο τεχνικά στοιχεία , εμπειρικούς δείκτες , θέσεις θρυλικών επενδυτών όπως του Μπάφετ, και βέβαια θεμελειώδη δεδομένα , δείχνουν πως η διόρθωση δεν είναι καθόλου μακριά…

Δεν θα αναφερθούμε σε λεπτομέρειες , αλλά μέσα απο τις αναλύσεις της Hacsa εκτιμούμε πως τον Σεπτέμβριο , και πιθανότερα τις 2 πρώτες βδομάδες είναι αυξημένες οι πιθανότητες μιας διόρθωσης που θα δούμε στην πορεία πως θα εξελιχθεί, και αναμένουμε την αφορμή. Οι αιτίες υπάρχουν και είναι αρκετές.

PD