Εϊναι φανερό ότι οι ενέσεις ρευστότητας που έχουν γίνει και γίνονται στο συστημα και τις αγορές απο τις Κεντρικές Τράπεζες είναι μέχρι στιγμής ανίκητες. Ενα σοβαρό γεγονός όπως είναι η εξάπλωση ενός υιού στην Κίνα και κυρίως ( για τις αγορές) οι επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα , ξεπεράστηκε έυκολα όπως έδειξε η αντίδραση των βασικών δεικτών στις ΗΠΑ.

DJIA, SPX και κυρίως o Nasdaq500 που βρέθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά, αποδεικνύουν πως θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια απο τις “Αρκούδες” για να διορθώσουν τουλάχιστον οι βασικοί δείκτες. Υπευθυμίζουμε εδω πως μια πτώση της τάξης του 1-4% θεωρείται pullback, και μόνο μιά πτώση του 5-10% θεωρείται ως correction της αγοράς.

Τώρα η τεχνική εικόνα των δεικτών είναι πολυ καλή και οδηγός είναι ξανά η τεχνολογία και ο Nasdaq 100 , στον οποίο πρέπει να εστιαστεί και η προσοχή μας.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εταιρειών , ειδικά των mega chips είναι καλύτερα των εκτιμήσεων και ο Φεβρουάριος έχει καλές πιθανότητες να εξελιχθεί σε έναν καλό, επικερδή μήνα για τους επενδυτές.

Δρ.Π.Δάντης