Η εικόνα των μεγάλων δεικτών στην Wall Street είναι πολυ καλή και με βάση τα θεμελιώδη αλλά και με βάση την τεχνική τους εικόνα.

Τα P/E ratios και το μέσο αλλά και επιμέρους είναι μακριά ακόμα απο τα επίπεδα φούσκας καθώς οι μεγάλες επιχειρήσεις εξακολουθούν και αυξάνουν κατα μέσο όρο, την κερδοφορία τους , ενώ οι δείκτες και οι κυριώτερες μετοχές είναι σε καθαρό bull market. Οι μετρήσεις για τις νέες τιμές στόχους στα mega – caps είναι σε επίπεδα που δεν μπορούν να ανακοινωθούν καν , ενω σε μικρο -επίπεδο δεν υπάρχουν ενδείξεις φούσκας σε επιμέρους μετοχές με εξαίρεση τις εταιρείες κάναβης οι οποίες όμως “ξεφούσκωσαν” στο Β2019.

Η μόνη και σίγουρα σοβαρή πηγή ανησυχίας είναι οι γεωπολιτικές εξελίξεις οι οποίες αν εξελιχθούν δυσάρεστα ανατρέπουν όλα τα θεμελιώδη αλλά και τα τεχνικά δεδομένα, καθώς θα κυριαρχήσει ο φόβος και θα προεξοφληθούν τα χειρότερα. Οι εστίες έντασης είναι πολλές : Ιραν, Μέση Ανατολή, Τουρκία, Ανατολική Μεσόγειος, Βόρεια Αφρική και Βρετανία , και με δεδομένο ότι κυριαρχει ο λαικισμός και οι ηγέτες τύπου Τραμπ που δρουν κατ’εξοχήν παρορμητικά, το ερώτημα είναι ποιός και πώς θα συγκρατήσει τις καταστάσεις αν αυτές ξεφύγουν..

Δρ.Π.Δάντης