η καμπύλη επιτοκίων μεταξύ του treasury 3 μηνών και του 10ετούς τείνει προς επίπεδη , δλδ  η απόδοση του (πολυ) βραχυπρόθεσμου ομολόγου  τείνει προς αυτή του 10ετούς. Κάτι που αποτελεί μιά ένδειξη  – και όχι απόδειξη – γιά αυξημένες πιθανότητες ύφεσης στην οικονομία των ΗΠΑ, το οποίο αν συνδιαστεί με την απόφαση της Federal Reserve να κρατήσει σταθερά τα επιτόκια για όλο το 2019, αυξάνει τις ανησυχίες της wall street .

Τα οικονομικά αποτελέσματα δε που ανακοίνωσε η εταιρεία  Federal express που ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων αλλά και η μείωση των  προσδοκιών  για το 2019 , αποτελούν άλλη μία σοβαρή ένδειξη πως η παγκόσμια οικονομία έχει σταματήσει να αναπτύσεται. (το γιατί τα αποτελέσματα της Fedex είναι μια σοβαρή ένδειξη της πορείας της παγκόσμιας οικονομίας θα αναλυθεί διεξοδικά στο Money Show στην Θεσσαλονίκη στην εκδήλωση της Ενωσης Αναλυτών).

Και με την αγορά κόντα στα ιστορικά υψηλά, το ρίσκο αυξάνει καθώς στην περιοχή 2800-2900 του SPX οι πιθανότητες εμφάνισης σοβαρών πωλήσεων είναι πολυ αυξημένες.

Δρ.Π.Δάντης