..η ψυχολιγία και οι προσδοκίες για την αγορά στις ΗΠΑ έχουν αλλάξει, και βρίσκονται σε αισιόδοξα επίπεδα , λίγο χαμηλότερα απο τα ιστορικά υψηλά 8 περίπου μήνες πριν..

Oι επενδυτικές προσδοκίες είναι και πάλι πολλές ενω η αγορά και κυρίως ο δείκτης βαρόμτερο SPX μόλις διέσπασε , την Παρασκευή 1/3 το πολυ σημαντικό επίπεδο των 2800 μονάδων , το οποίο παρακολουθούν με προσοχή οι περισσότεροι διαχειριστές και traders ανά τον κόσμο!

Ενα περίεργο trade απο πλευράς αξίας συναλλαγής αλλά και όγκου συμβολαίων έγινε στην μετοχή της BMY όπου ένας μεγάλος option trader με στρατηγική Long Straddle “στοιχημάτισε “40 εκ.περίπου, δολάρια. Τα συμβόλαια λήγουν στις 15 Μαρτίου του 2019. Να τονίσουμε και πάλι πως οι αγορές παραγωγων είναι υψηλότατου ρίσκου αν δεν υπάρχει κάποια στρατηγική  / τεχνική hedging σε ένα συνολικότερο χαρτοφυλάκιο και είναι “ατομικά όπλα μαζικής καταστροφής” όπως πολυ εύστοχα τις έχει χαρακτηρίσει ο μεγαλύτερος επενδυτής όλων των εποχών Warren Buffet.

Σε κάθε περίπτωση οι αγορές θέλουν αυξημένη προσοχή καθώς πλησιάζουν τα προηγούμενα υψηλά που αποτελούν και υψηλά όλων των εποχών και σημάδεψαν με τις μαζικές πωλήσεις το τελευταίο 4μηνο του 2018.

Δρ.Π.Δάντης